Winkelen voor wie zelf niet kan

 Samana Boodschappenlijn helpt zorgbehoevenden door inkopen te brengen aan huis 

 

Warme Buurt Valaar, de zorgafdeling van de parochie Sint-Jan Evangelist, werd uitgekozen om aan de slag te gaan met het project Samana Boodschappenlijn.  

Samana is het vroegere Ziekenzorg van de Christelijke Mutualiteiten. Omdat naar de winkel gaan niet voor iedereen evident is, kunnen mensen bellen naar de Samana Boodschappenlijn. Ouderen, langdurig zieken of wie om een andere reden het huis niet uit kan, kunnen via een 0800-lijn een beroep doen op vrijwilligers die voor hen boodschappen doen. Samana werkt voor het project samen met de Colruyt Group, waartoe ook Okay, Bio-Planet en Spar behoren. 

“Bedoeling is dat mensen van onze buurt op vrijwillige basis tegelijk met hun eigen inkopen ook het boodschappenlijstje van iemand anders afwerken en de producten aan huis brengen. Een gratis boodschappendienst dus. We bedoelen hierbij de grotere en zwaardere boodschappen, zoals het aanvullen van de drankvoorraad bijvoorbeeld. Het is dus geen boodschappendienst die het dagelijkse brood aan huis brengt”, zegt Gerd Le Duc van Warme Buurt Valaar, dat nog maar een jaar bestaat, maar al uitstekend functioneert in de wijk. 

“Wie op de dienst een beroep wil doen, kan op weekdagen tussen 10 en 12u bellen naar het gratis nummer 0800 95 001. Automatisch wordt de beller dan verbonden met een vrijwilliger die de rol van operator op zich neemt. Hij neemt de bestelling op, tikken die onmiddellijk in op een platform met alle Colruytproducten en weten meteen hoeveel de aankopen zullen kosten. Zo kan de besteller het juiste bedrag klaarhouden wanneer men met de boodschappen langskomt.” 

Samana is momenteel nog op zoek naar zowel operatoren, mensen die zich één of meer dagen op de week beschikbaar houden tussen 10 en 12u als naar vrijwilligers die bij Colruyt hun inkopen doen en mee willen werken aan het project. “Via flyers deden we daarvoor al een oproep aan de Colruytvestiging op de Sint-Bernardsesteenweg. We kregen hier al respons op, maar nog niet voldoende.” Via Facebook, de media en mond-tot-mondreclame moet de Boodschappenlijn bij de doelgroep terechtkomen. Als het project op het Valaar ingeburgerd geraakt, wil Samana het in 2018 stapsgewijs over heel Vlaanderen uitrollen. 

° Wie gebruik wil maken van de Samana Boodschappenlijn kan met een boodschappenlijstje bij de hand elke werkdag tussen 10 en 12u bellen naar het gratis nummer 0800 95 001 om dan doorverbonden te worden met één van de vrijwillige operators. 

° Wie graag vrijwillig wil meewerken aan het initiatief als boodschapper of operator, kan zich op hetzelfde nummer melden. 

° Wie als vrijwilliger bezoekjes wilt brengen aan eenzamen uit de eigen buurt, kan contact opnemen met Gerd Le Duc, plaatselijk verantwoordelijke van Warme Buurt Valaar, op het gsm-nummer 0468 15 05 27.

Login Form

Mededelingen:

Inschrijvingsformulier vrijwilligers:

Voor wie zich graag zou willen opgeven als vrijwilliger, materiaal wil ter beschikking stellen, ideeën heeft, enz. kan je hieronder een inschrijvingsformulier downloaden in ofwel PDF formaat (Acrobat Reader) ofwel in DOCX formaat (Word):

Vrijwilligers van 't Valaar invulblad.pdf
Vrijwilligers van 't Valaar invulblad.docx

 
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com