Hartentroef: volkse zingeving en ontmoeting in de kerk van ‘t Valaar

 

In de kerk van Sint-Jan Evangelist-Valaar is het op woensdag 6 juni om 19u30 voor de vijfde keer Hartentroef, een maandelijks half uurtje laagdrempelige zingeving met gelegenheid tot ontmoeting achteraf. Hartentroef wordt gemaakt door het kerkteam, een groep gedreven gelovige vrijwilligers. Ze hopen met dit laagdrempelig zingevend concept ook mensen te raken, die niet (meer) (praktiserend) gelovig zijn.  

 

  

De aanwezigen waren lovend over Hartentroef en de warme ontmoeting achteraf.

 

Hartentroef bestaat uit diverse rubrieken. In de rubriek Valaariconen worden er op volkse wijze wondermooie parochiale opbouwverhalen verteld, waarin mensen die ruimschoots hun steentje bijdroegen in onze parochie- en gemeenschapsopbouw, onze Valaariconen, de hoofdrol vertolken. 

In februari werd het prachtverhaal over ons bijeen gebedeld kerkgebouw verteld, met parochiestichter pastoor Bauwens  in een glansrol, in maart werd de wonderbaarlijke onstaansgeschiedenis van kinderdagverblijf 't Valaartuintje uit de (pis)doeken gedaan, in april blikten we nostalgisch terug op de geschiedenis van onze Vlaamse Kermis en in mei stonden we stil bij het bruisende kerkelijke leven van weleer

Op 6 juni staat Valaaricoon pastoor van Roey in de kijker. We blikken terug op zijn goede werken en zijn herderschap dat begon in 1967 en eindigde in 2001.

 

 

Tijdens de rubriek In Stilte krijgt u de gelegenheid om even te bezinnen en tot uzelf te komen, door middel van hartroerende woorden en een gezamenlijk stiltemoment.


In de rubriek Getuigenis laten we mensen aan het woord die als vrijwilliger met hart en ziel actief zijn binnen ons verenigingsleven en onze leefgemeenschap. Ze offeren met plezier hun vrije tijd op aan ons algemeen welzijn en ze komen hun persoonlijk verhaal van gratis werken en naastenliefde bij Hartentroef vertellen.

In februari hoorden we een pakkende getuigenis van Warme Buurt-verantwoordelijke Eliane De Boeck. In maart getuigde Emmy Celis over de rijke geschiedenis van het kinderheil in 't Valaarhof, dat al van in den beginne op vrijwilligers steunt. In april was kinderboekenschrijfster Myriam Roelandt aan de beurt om passioneel te vertellen over haar (goede) werk en in mei was er een getuigenis over de vormselcatechesewerking door Maria Coene, zelf al bijna veertig jaar actief als catechist.

Op 6 juni krijgt u een getuigenis over de menselijke kantjes van pastoor Van Roey, van een goede vriend van hem.


In de slotrubriek Boeketje Valaar wordt verteld wat er de komende tijd in onze buurt te doen is. Een mosselsouper van een jeugdvereniging, een quiz van een sportclub, een toneelvoorstelling, een brunch in 't Valaarhof, een kerstmarkt, een opendeurdag, ...

Alle openbare activiteiten van onze verenigingen en dienstdoende instanties, worden in Boeketje Valaar in de bloemetjes gezet. Zo bent u in één klap op de hoogte van de brede waaier van gemeenschapsvormende activiteiten die onze buurt rijk is, zodat u eventueel iets kan inplannen waarvan u wilt meegenieten.


Om het geheel te kleuren wordt Hartentroef ook telkens muzikaal omkaderd, door wisselende muzikale gastensembles.  

 

 

 

         

 

Muzikaal werden alle harten de voorbije maanden vol geraakt door onder meer de prachtige stemmen van de familie Jacobs van BSO-producties en het engelachtige koor Qualicanto uit Hemiksem.

Op 6 juni zullen we de prachtige stem te horen krijgen, van een 17 jarig (gelovig) meisje, Zoë Van Gompel.

 

 

Hartentroef duurt een halfuurtje, met achteraf gelegenheid tot gezellige ontmoeting in onze ka-pel-fetaria, met een glaasje Cava of frisdrank in de hand.

   

Iedereen is zeer hartelijk welkom. Zowel gelovigen, als niet (meer) (praktiserende) gelovigen.

 

Hartentroef  vindt plaats op woensdag 6 juni 2018 en begint om 19u30 in de kerk van Sint-Jan Evangelist Valaar (Kolonel Slaterplein).

Login Form

Mededelingen:

Inschrijvingsformulier vrijwilligers:

Voor wie zich graag zou willen opgeven als vrijwilliger, materiaal wil ter beschikking stellen, ideeën heeft, enz. kan je hieronder een inschrijvingsformulier downloaden in ofwel PDF formaat (Acrobat Reader) ofwel in DOCX formaat (Word):

Vrijwilligers van 't Valaar invulblad.pdf
Vrijwilligers van 't Valaar invulblad.docx

 
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com